Fokus på norr
Bild från studion

Om Fokus på norr

Fokus på Norr är ett digitalt event presenterat av TRR i samarbete med Trygghetsfonden TSL. Tillsammans med lokala aktörer vill vi som omställningsaktörer lyfta den utveckling som sker i norra Sverige, drivet av den gröna omställningen. Många miljarder kronor investeras, samhällen och branscher utvecklas.

Arbetsgivare i norra Sverige har enorma behov av arbetskraft och kompetens. På andra platser i landet finns tusentals människor som vill och behöver ta nästa steg i yrkeslivet.
Med fokus på regionerna Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland lyfter vi fram yrkesmöjligheter i norr och visar vägen till platser och arbetsgivare som erbjuder mer än bara ett jobb.

Fokus på Norr ska väcka nyfikenhet och inspirera fler att upptäcka de möjligheter som kommer med att bo och leva i norra Sverige

Se sändningen om kompetensbehoven i norr

Här kan du se vår sändning där ett 30-tal aktörer från näringslivet, lärosäten och kommuner i norra Sverige berättar om kompetensbehoven och yrkeslivet i norr. Regeringens samordnare i Västerbotten och Norrbotten berättar om regeringens prognos för regionen. Du kan även lyssna på människor som redan tagit steget och skapat sig en framtid i norra Sverige.

För mer information:

TRR.se

TSL.se

För en rörlig arbetsmarknad

Eventet Fokus på norr är initierat och producerat av TRR och presenteras i samarbete med TSL. På arbetsmarknaden är TRR och TSL och andra omställningsaktörer med och skapar förutsättningar för en rörlighet över branscher och geografier. Just den här gången med fokus på norr.

Organisationer som deltar i eventet

Omställningsorganisationerna TRR och Trygghetsfonden TSL är stiftelser som drivs utan vinstintresse och bygger på ett kollektivavtal mellan parterna Svenskt Näringsliv och PTK respektive LO.

© TRR 2022. All rights reserved.
Scroll to Top